06 14664083 info@proevenmetrienensabine.nl

Rien en Sabine

Aangenaam, wij zijn Rien en Sabine. Wij hebben elkaar leren kennen in een hotel in Duitsland, waar we allebei werkten.

Samen delen we de liefde voor lekker eten en drinken. We hebben op vele plekken in Duitsland en Nederland gewerkt en geleefd. In het mooie Almelo koken wij graag in onze keuken voor en met gasten. Met mooie verhalen over goede wijn, uitgebreid tafelen, kennis delen en gezelligheid vieren.

Rien

Na mijn horecaopleiding en een tiental werkzame jaren in deze branche heb ik daarna voor het slijtersvak gekozen. Mijn hele leven ben ik al bezig met smaak, proeven en ruiken, als kind al. Bijvoorbeeld door wilde bramen te plukken en er heerlijke jam van te maken. Hier is waarschijnlijk ook mijn liefde voor de wijn ontstaan.

Na mijn opleiding als vinoloog van de Wijnacademie ben ik mijn kennis blijven verdiepen: veel proeven, lezen, wijnboeren bezoeken en zoeken naar steeds weer nieuwe wijnspijscombinaties. Dat zijn nog steeds mijn favoriete bezigheden. Ik kan er ook prima over vertellen, zoals je zult merken.

rien aan het barbequen

Sabine

Ik ben van Duitse oorsprong en woon nu al 30 jaar in Nederland. Na mijn horecaopleiding heb ik verschillende banen gehad. Ik heb in een restaurant gewerkt, als receptioniste en housekeeping. Daarna heb ik de hogere hotelschool afgerond.

Koken is mijn passie; uitproberen, mooie producten en nieuwe recepten ontwikkelen. Ik geniet ervan om voor gasten te koken en samen te eten aan een mooi gedekte tafel met de juiste wijnen. Het allerliefste in de tuin, omringd met mooie bloemen en planten. Hopelijk is het mooi weer als jullie komen!

sabine met een glas wijn

Menu